Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонти - дебитомер и ламбда сонда

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ремонти - дебитомер и ламбда сонда

Здравейте любители и собственици на алфа ромео. Имам Алфа 155.Много ми харесва, н оми създава доста проблеми, а частите май са скъпички. Преди няколко дни ходих на компютърна диагностика, защото забелязах,че ми гори много. Оказа се, че ламбда сондата и дебитомера за въздух не са в нормата и трябва да се сменят. Казаха ми ,че дебитомера си е една екстра, която не необходимо да се поддържа. вярно ли е това? Колко струва една ламбда сонда и с колко вдига разхода, ако не е наред?

Пиши конкретни заглавия

ALFA CORSE

Re: Ремонти

Първоначално публикувано от George 1456
    Здравейте любители и собственици на алфа ромео. Имам Алфа 155.Много ми харесва, н оми създава доста проблеми, а частите май са скъпички. Преди няколко дни ходих на компютърна диагностика, защото забелязах,че ми гори много. Оказа се, че ламбда сондата и дебитомера за въздух не са в нормата и трябва да се сменят. Казаха ми ,че дебитомера си е една екстра, която не необходимо да се поддържа. вярно ли е това? Колко струва една ламбда сонда и с колко вдига разхода, ако не е наред?
    Ламбда оригинална на Бош е 180-90лв.! Такава си вземи!!Защото неоригинална ще се скапе бързо!!....Моя разход ми падна от 21-22литра на 11-12литра...А извънргадско от 11-12 на 7-8литра.
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

Благодаря. Това е доста успокояващо, защото на градско май ми отива към 18, а извънградско сигурно 11-12. А удачно ли е да поставя газова уредба?

Comment

Благодаря. Това е доста успокояващо, защото на градско май ми отива към 18, а извънградско сигурно 11-12. А удачно ли е да поставя газова уредба?
        Според мен не. Но всеки си има мнение. Ако си решил виж подраздела "Алфи на ГАЗ". Там поне ще може да намериш подробна информация и съвети за поставяне на свястна газова уредба...Нашите алфи са много капризни, та ще ти трябва много добър майстор....

Сложи си новата ламбда...Засечи си разхода и сметни дали ще ти е по изгодно на газ
        by RUBIG service

Comment

това ще го направя. а за този дебитомер на въздух какво можеш да кажеш? за какво служи той?

Comment

Най - общо казано мери колко въздух постъпва към двигателя, и компютъра определя колко бензин да се впръска.
            Кофтито е че дебитимера е доста скъп особенно за 8 клапановите двигатели. Но може да се намери и на старо нещо което работи, също има и вариант за почистването му.
            Виж няколко теми по надолу - темата е "пролетно почистване на 155".

И една молба- не е нужно да се пуска едно мнение в различни раздели. Колегите ще ти помогнат и тук
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Моли се дебитомера да не си е заминал, а само да се нуждае от почистване....Иначе струва множко пари т.к колата е стара...Нов по поръчка е 800лв... За 16В се намират по 550-600лв....

За втора ръка няма информация, но не му е ясно състоянието...

Иначе до сега не съм срещнал човек с 8 клапанова 155ца, на който дебитомера му да е заминал Дано и наистина се чупят толкова рядко..
              by RUBIG service

Comment

не си срещал човек да му е заминал дебитомера.а на мен ми заминаха 2 броя за 100 км не плаши човека с тия цени по 800 лв ,втора ръка по 100 лв се намират, стига да ти се търси все пак на кола струваща 2000-3000 ,800лв за дебитомер е малко неразумно......
                155 1.7 94 g.

Comment

Първоначално публикувано от koko155
                  не си срещал човек да му е заминал дебитомера.а на мен ми заминаха 2 броя за 100 км не плаши човека с тия цени по 800 лв ,втора ръка по 100 лв се намират, стига да ти се търси все пак на кола струваща 2000-3000 ,800лв за дебитомер е малко неразумно......
                  Е защо да е неразумно.Зависи кой какви възмности има и колко си обича колата ..Аз имам приятел който си купува частите само от Ауто Италия и само нови и с яките надценки..Та Алфа за 3000лв. с дебитомер за 700лв, ама си плати....

А и ти щом си сменил 2 явно е защото са секънд хенд и просто пак са имали малко живот.... Новия със сигурност ще изкара 300 000км... Иначе да не чува дявола да се чупи...
                  by RUBIG service

Comment

ее не отгатна защо съм сменил 2,браво че пробва де а смених защото свещите които сложих-голдън лодж се предадоха на 8000км едната се счупила на електрода оттам гърмене,нов дебитомер,пак гърмене и аиде още един,свещи денсо и чук-чук на дърво да не се повтаря
                    а иначе кой колко ще плаща си е личен избор и въпрос на пресенка здраве!!!
                    155 1.7 94 g.

Comment

Здравеи
                      По-добре не слагаи газ...ще си объркаш колата.
                      Аман от пишман маистори
                      АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                      FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Разбира се не за Газта..... А за ламбдата на мен ми светваше лампата и аха да я сменям един ден гледам буксите клиясали..... прас със контактен спрей и 1000км падна разхода и нищо не свети.....
                        Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                        Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                        Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

нищо не свети. на теста ми показа така.само че вече не знам дали да вярвам на "специалистите4, че нали занете, като не им знам името им викам "майстори".А разхода си е повишен . Освен от ламбдата от какво друго може да е?

Comment

Най-често- ОСОБенно при много завишен разход на гориво е от ламбда сондата.... Иначе друга причина може да е температурния датчик...Оригинален на бош струва 22лв., аз сменях преди 2 дена :P

Виж пробвай да почистиш клемички кабелчета и връзки, защото от тях може да ти дава грешка и тогава купувай ламбда и дебитомер

Моята кола прекъсваше и свалих кабела на дебитомера...Оказа се ужасно клеясал... С малко дезодорант и четка за зъби и хубаво търкане светна... Изветря дезодоранта и сега колата е пушка да чукна на дърво :P :P

П.П При кого ходи на диагностика?

П.П2 Всички други причини за повишен разход се изразяват с по-малко покачване...Примерно от термоста да гори 1-2 литра отгоре или при темп. датчик... Това е от моя личен опит...При ламбдата разхода ми беше 10литра отгоре..
                            by RUBIG service

Comment

Колко повишен ? И колко клапанов ти е двигателя 8 или 16 ? Аз доколкото знам най-голямо повишаване се поучава при проблем с ламбда и дебитомер, като последното май не може да се засече на диагностика и затова може да ти дава,че всичко е ОК .Иначе ако разхода ти е леко завишен има и други варианти-термостат,свещи, разни датчици и т.н.

За газта има значе каква ще ти е уредбата и какъв ти е двигателя .
                              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Working...
                              X